Despre mine

Psihanaliza este, așa cum spunea Sigmund Freud, întemeietorul ei, o cură prin iubire. Ea este o terapie ce se bazează exclusiv pe discuție, fie că vorbim despre interpretarea viselor, a unor acte ratate, a unor întâmplări încărcate emoțional sau a unora ce par a fi lipsite de orice logică.

Un important îndemn în cadrul psihanalizei este de a încerca să spuneți tot ceea ce vă trece prin minte, indiferent dacă pare neimportant, jignitor, rușinos sau constă doar în senzații corporale. Psihicul nostru încearcă să ne trimită mesaje prin toate metodele pe care le cunoaște el, iar noi trebuie doar să îl ascultăm.

Totul poate fi discutat. Psihoterapeutul nu are rolul de a da îndemnuri sau sugestii ci de a face sens din lucrurile spuse de către persoana din fața lui.

Mă numesc Tiberiu Seeberger. Sunt format în psihoterapie psihanalitică și psihologie clinică și am ales calea psihologiei deoarece doar tot ceea ce ne înconjoară este relație și doar prin relație lucrurile pot înflori și dragostea poate crește.

Freud spunea că omul este sănătos atunci când poate să muncească și să iubească. Lumea dorește să fie sănătoasă și tu meriți să fii fericit. Sunt aici pentru a te ajuta