DESPRE PSIHANALIZĂ

tiberiu seeberger - psihoterapeut psihanalist bucuresti

Așa cum spunea și fondatorul ei, Sigmund Freud, psihanaliza este o cură prin iubire, în esența ei. Acest lucru se referă la faptul că fără empatie și fără alianță terapeutică nu se ajunge la niciun rezultat. 


Cadrul psihanalitic:


1. Regula asocierii libere


În cadrul psihoterapiei psihanalitice și al psihanalizei există "regula de aur". Ești încurajat să spui cât mai multe lucruri care îți trec prin cap, orice tip de gânduri, fie că sunt jignitoare, rușinoase sau le consideri neimportante.


2. Accent pus pe relația terapeutică


Datorită faptului că învățăm un anumit model de relaționare încă din copilărie și acest lucru ne crează așteptări, tindem să ne comportăm asemănător cu persoanele din jurul nostru. Dat fiind faptul că există o nemulțumire din punct de vedere psihologic, acest lucru înseamnă că există o problemă în relaționare, iar discuția despre relația terapeutică este foarte importantă. 


3. Ședința durează 45 de minute


Ședința de psihoterapie psihanalitică sau psihanaliză durează 45 de minute. Ea începe la ora stabilită de comun acord cu tine, de obicei la fix și se termină la și 45. 


4. Evitarea sugestiei


Datorită faptului că în cadrul psihanalizei se încurajează găsirea propriei soluții la problema pe care o ai, te voi învăța o modalitate de a da sens unor conținuturi psihice și astfel de a găsi de unul singur rezolvarea, mai degrabă decât să te încurajez să faci cum spun eu.


5. Interpretarea viselor


Visele fac parte din noi. Noi le visăm, noi le avem, astfel că le putem folosi pentru a descoperi cât mai mult inconștientul.

Tiberiu Seeberger - Psihoterapeut