DESPRE PSIHANALIZĂ

tiberiu seeberger - psihoterapeut psihanalist bucuresti

Eu sunt de părere că o persoană matură dorește vindecarea simptomelor sale în profunzime și definitiv.

Ideea metodei psihanalitice, cea pe care eu o prezint, este ca după terapie, tu să poți fii fericit, sănătos, plin de energie și să te poți bucura de viață. 

Acest lucru l-am obținut cu fiecare dintre pacienții mei. Persoanele pe care le-am ajutat și care au venit pline de greutăți, de suferințe și de efecte ale stresului (burnout, productivitate scăzută la muncă, boli cardiovasculare etc.) au plecat de aici sănătoase și simțind că pot să facă orice în viață, că nimic nu le mai ține pe loc.

Trebuie să fiu sincer cu tine. Acest parcurs nu este ușor, dar are certitudinea că la final vei fi mulțumit de tine, vei putea face tot ceea ce îți dorești și, mai important, vei fi sănătos să le faci pe toate. 

Așa cum spuneam, susțin vindecarea în profunzime și definitivă a problemelor. Eu nu îți voi spune ce să faci. Nu îți voi da teme care să îți ocupe timpul liber, nu îți voi spune să îți dai demisia sau să renunți la o afacere. 

 Eu te voi asculta. Te voi înțelege. Îți voi spune și cealaltă parte a alegerilor pe care le-ai făcut. Îți voi spune că în orice lucru bun se ascunde și unul rău și orice situație rea are și o parte bună.

Tu vei decide pentru viața ta. Tu știi ce este mai bine pentru tine.

Ședințele noastre de terapie se vor desfășura de mai multe ori pe săptămână. Ca să te pot ajuta, trebuie să văd tot filmul, nu doar o fotografie a vieții tale.

Tu va trebui să îmi spui despre tine orice dorești și împreună vom explora ce anume te determină să te comporți într-un fel sau în altul. 

Cu timpul, vom vedea de la ce a pornit totul și îți voi reda puterea să treci peste momentele grele și să ajungi să trăiești fericit.


Mă poți contacta la numărul: 0760615143 .

Așa cum spunea și fondatorul ei, Sigmund Freud, psihanaliza este o cură prin iubire, în esența ei. Acest lucru se referă la faptul că fără empatie și fără alianță terapeutică nu se ajunge la niciun rezultat. 


Cadrul psihanalitic:


1. Regula asocierii libere


În cadrul psihoterapiei psihanalitice și al psihanalizei există "regula de aur". Ești încurajat să spui cât mai multe lucruri care îți trec prin cap, orice tip de gânduri, fie că sunt jignitoare, rușinoase sau le consideri neimportante.


2. Accent pus pe relația terapeutică


Datorită faptului că învățăm un anumit model de relaționare încă din copilărie și acest lucru ne crează așteptări, tindem să ne comportăm asemănător cu persoanele din jurul nostru. Dat fiind faptul că există o nemulțumire din punct de vedere psihologic, acest lucru înseamnă că există o problemă în relaționare, iar discuția despre relația terapeutică este foarte importantă. 


3. Ședința durează 45 de minute


Ședința de psihoterapie psihanalitică sau psihanaliză durează 45 de minute. Ea începe la ora stabilită de comun acord cu tine, de obicei la fix și se termină la și 45. 


4. Evitarea sugestiei


Datorită faptului că în cadrul psihanalizei se încurajează găsirea propriei soluții la problema pe care o ai, te voi învăța o modalitate de a da sens unor conținuturi psihice și astfel de a găsi de unul singur rezolvarea, mai degrabă decât să te încurajez să faci cum spun eu.


5. Interpretarea viselor


Visele fac parte din noi. Noi le visăm, noi le avem, astfel că le putem folosi pentru a descoperi cât mai mult inconștientul.

Tiberiu Seeberger

Tiberiu Seeberger