psihoterapeut psihanalist bucurești psiholog aviz psihologic gafs armeDespre mine

web _DAN8710

Se spune că fiecare meseria reprezintă de fapt o chemare.


Mă numesc Tiberiu - Mihai Seeberger și am ales psihoterapia din dorința de a ajuta oamenii să scape de nefericire, să dobândească o liniște interioară și să se dezvolte. 


Membru al Colegiului Psihologilor din România - Cod personal 23165


Membru al Asociației de Psihanaliză și Psihoterapie Relațională


Membru Mensa


De ce să mă alegi pe mine ca terapeutul tău?


Mă recomandă o analiză personală temeinică, de câțiva ani, alături de o formare în psihoterapie psihanalitică de 3 ani în cadrul Asociației INSIGHT.  Acești doi pași au fost urmați de finalizarea unui master pe specialitatea psihologie clinică și psihodiagnoză, ceea ce mi-a întregit tabloul psihopatologiilor psihologice.


Am fondat Centrul de Studii Psihanalitice, am prezentat webinarii în cadrul acestuia și am ținut cursuri de Introducere în Psihanaliză, de Psihopatologie Psihanalitică sau Psihanaliză Clasică prin care am ajutat persoanele interesate să înțeleagă conceptele și modul de gândire al psihanalizei.


Alături de aceste aspecte, am scris foarte multe articole publicate în Revista Descoperă, Revista Psychologies, Revista Monitorul Psihologiei, Revista Ce se întâmplă doctore? și multe altele, articole pe care le vei putea găsi la secțiunea articole și pe internet.


Nimic dintre aceste realizări nu le puteam face fără experiența pe care o am și fără studii aprofundate cu privire la psihicul uman și cu privire la problemele pe care le întâmpină oamenii.  Aceste studii m-au făcut să ajut oamenii să scape atât de probleme des întâlnite (depresii, atacuri de panică, stări de anxietate, fobii, frici iraționale) precum și de patologii mai puțin mediatizate (tulburări de personalitate, borderline, probleme de caracter, personalitate antisocială, probleme de ordin psihotic).


Sunt o persoană deschisă, primitoare și profesionistă, iar aceste lucruri le puteți simți și vedea încă de la prima întâlnire. Te aștept la cabinetul meu aflat pe Calea 13 Septembrie, nr. 130, în Bucuresti, zonă centrală !


Mă poți contacta la numărul: 0760615143 .Despre terapie

De ce să merg la terapie?

La terapie merg oamenii sănătoși. Oamenii sănătoși sunt cei care recunosc că au o problemă care le provoacă disconfort și vor să o rezolve definitiv. Când te doare mâna și vezi că nu trece, mergi la un doctor. Când ești nefericit și vezi că nu trece starea, mergi la un psihoterapeut.

O să treacă definitiv problema mea?

În practica mea, eu tratez cauza, nu simptomul. De aceea eu nu ofer pastile. Pastilele calmează simptomul, dar cauza rămâne neschimbată. Terapia pe care o practic eu este una de profunzime. Nu îți voi spune să zâmbești forțat sau să te oprești din a fi trist. Te voi ajuta să descoperi de unde vine toată tristețea, de ce a ajuns să te copleșească și te voi învăța să o controlezi. Răspunsul este da, eu tratez problemele definitiv.

Metoda mea - psihanaliza

Eu sunt de părere că o persoană matură dorește vindecarea simptomelor sale în profunzime și definitiv.

Ideea metodei psihanalitice, cea pe care eu o prezint, este ca după terapie, tu să poți fii fericit, sănătos, plin de energie și să te poți bucura de viață. 

Acest lucru l-am obținut cu fiecare dintre pacienții mei. Persoanele pe care le-am ajutat și care au venit pline de greutăți, de suferințe și de efecte ale stresului (burnout, productivitate scăzută la muncă, boli cardiovasculare etc.) au plecat de aici sănătoase și simțind că pot să facă orice în viață, că nimic nu le mai ține pe loc.

Trebuie să fiu sincer cu tine. Acest parcurs nu este ușor, dar are certitudinea că la final vei fi mulțumit de tine, vei putea face tot ceea ce îți dorești și, mai important, vei fi sănătos să le faci pe toate. 

Așa cum spuneam, susțin vindecarea în profunzime și definitivă a problemelor. Eu nu îți voi spune ce să faci. Nu îți voi da teme care să îți ocupe timpul liber, nu îți voi spune să îți dai demisia sau să renunți la o afacere. 

 Eu te voi asculta. Te voi înțelege. Îți voi spune și cealaltă parte a alegerilor pe care le-ai făcut. Acea parte pe care uneori îți este mai comod să o eviți. Îți voi spune că în orice lucru bun se ascunde și unul rău și orice situație rea are și o parte bună.

Tu vei decide pentru viața ta. Tu știi ce este mai bine pentru tine.

Tu vei putea să îmi spui despre tine orice dorești și împreună vom explora ce anume te determină să te comporți într-un fel sau în altul. 

Cu timpul, vom vedea de la ce a pornit totul și îți voi reda puterea să treci peste momentele grele și să ajungi să trăiești fericit.

STUDII

 • Facultatea de Psihologie - studii de licență
 • Master - Psihodiagnoză și psihologie clinică
 • Curs de consilier în dezvoltare personală
 • Formare în psihoterapie psihanalitică
 • Formare în psihoterapie pentru copii cu autism ABA
 • Formare în Psihologie Aplicată în Domeniul Apărării Naționale
 • Formare în NLP
 • Curs de lungă durată de Psihanaliza copilului
 • Curs de lungă durată de Psihanaliza adolescentului

apariții în media

 • INEDIT TV
 • N24 PLUS
 • SPERANȚA TV
 • KAPITAL TV
 • Evenimente săptămânale pe Zoom
 • Apariții la diferite cursuri prin intermediul Centrului de Studii Psihanalitice
Am fost la Tiberiu ca urmare a unei probleme ce se răsfângea asupra cuplului. Nu puteam gestiona relația cu partenerul, eram foarte iritată și foarte nefericită. Cu ajutorul terapiei, Tiberiu m-a ajutat să pot să înțeleg ce anume se întâmplă între mine și soțul meu și de ce ajungeam să reacționez așa cum o făceam.
Depositphotos_29454905_l-2015
Dna. A
Am căutat ajutor ca urmare a atacurilor de panică pe care le-am avut. Timp de o lună și puțin, am avut atacuri de panică o dată la 2 zile, aproximativ. Am căutat pe internet și un articol scris de domnul psiholog m-a condus să caut ajutor. Pastilele recomandate de domnul psihiatru mă făceau să mă simt rău, așa că am început o psihoterapie. Nu a fost ușor, dar la final am scăpat și de pastile și de atacurile de panică. 
Man-in-psychotherapy-session
Dl. M
Dificultatea care m-a condus la Tiberiu în cabinet a fost una pe care am dus-o ani la rândul după mine: orice aș fi făcut, nu puteam scăpa de amintiri. Era dureros și frustrant că orice aș fi făcut, ele erau acolo. Prin psihanaliză, am reușit să înțeleg ce anume îmi era greu să gestionez și de ce am păstrat aceste amintiri atâta timp, chiar dacă ele mă făceau să sufăr.
psihanaliza, psihanalist, seeberger, tiberiu, atac, panica, emotie, dezvoltare, psihoterapie, terapie, psihoterapeut, terapeut, bucuresti
Dl. I
Tiberiu Seeberger

Tiberiu Seeberger